Vladimir Čupić

Vladimir Čupić

Vladimir Čupić

Vladimir Čupić se 1. jula 2017. godine ponovo pridružio timu Atlantic Grupe na poziciji Generalnog sekretara, i Direktora predstavništva za Srbiju, koju je, zahvaljujući svojoj etabliranosti u ekonomskom i društvenom životu Srbije, sa uspehom obavljao I 2015. godine.

U proteklih godinu dana Čupić je svoje bogato menadžersko iskustvo nadopunio na poziciji izvršnog i finansijskog direktora kompanije Victoria Group, gde je radio na daljem unapređenju finansijskog poslovanja i ostvarivanju strateških ciljeva te kompanije.

Vladimir je bogato iskustvo stekao u bankarskom sektoru. U Atlantic Grupu dolazi 2015. godine sa pozicije predsednika Uprave AIK Banke a.d. Niš, koju je vršio od sredine 2013. godine. Pre toga je, od 2006. godine bio čelni čovek Hypo Alpe Adria Banke a.d. Beograd, gde je od 2003. bio član Uprave. Njegovo bogato iskustvo uključuje i vođenje Agencije za privatizaciju Republike Srbije te karijeru u ministarstvu za ekonomiju i privatizaciju Vlade Republike Srbije na mestu savetnika ministra.

Od 1997 – 2001. radio je u konsultantskoj kompaniji Deloitte&Touche. Aktivan je u radu u nizu organizacija kao što su NALED (National Alliance for Local Economic Development), Srpske privredne komore, Američke privredne komore u Srbiji, Udruženja banaka Srbije, Srpske ekonomske asocijacije, Poslovnog veća JI Europe, Srpskog kluba Privrednik, Srpske asocijacije menadžera. Vladimir je diplomirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a stručno usavršavanje sticao je na brojnim programima u zemlji i inostranstvu.