Karla Hershey

Karla Hershey

Karla Hershey

Gospođa Karla Hershey ima 28 godina razvojnog i humatinarnog iskustva. Tokom svoje karijere, gospođa Hershey je uspešno rukovodila velikim progamima koji su doprineli organizacionim transformacijama i time doprineli drastičnim poboljšanjima efikasnosti na nivoima zemalja, na obostrano zadovoljstvo internih i eksternih klijenata. Njena dokazana liderska sposobnost u stvaranju vizije i narativa, angažovanje kompleksnih i često raznovrsnih učesnika i interesnih grupa, rezultirala je uspešnim promenama i ekspanzijom UN porftolia u mnogim zemljama.

Ostale oblasti ekspertize uključuju poboljšanje i modernizaciju kompleksnih, velikih sistema, procesa i procedura u sistemu stalnih koordinatora. Karla je globalno prepoznat lider i zagovarač najboljih praksi u humanitarnom, razvojnom, mirovnom neksusu.

Gospođa Hershey je trenutno stalna koordinatorka UN u Srbiji, u timu koji broji preko 620 zaposlenih u 20 UN agencija, fondova i programa. Karla je radila na mestu stalne koordinatorke UN i stalne predstavnice UNDP u Lesotu (2012-2017). Njeno radno iskustvo takođe obuhvata i rad u Svetskom programu za hranu (WFP) na poziciji predstavnice i direktorke u Svazilendu (2009-2012). Prethodne iskustvo uključuje i poziciju zamenice direktora WFP i rukovodioca programa u Malaviju (2006-2009). Karla je takođe radila na mestu v.d. direktorke Svetskog programa za hranu u Siriji (2007.) i rukovodioca za mobilizaciju sredstava, nabavku hrane, javno informisanje u Tanzaniji (2003-2006). Radila je i kao predstavnica za regionalne poslove u WFP u Birou za istočnu i južnu Afriku, u Johanesburgu (2002-2003). i u Etiopiji (2000-2002).

Gđa Hershey je započela svoju karijeru u UN na poziciji oficirke za humaniratnu pomoć pri Kancelariji za koordinaciju humaniratne pomoći (OCHA) u Angoli (1998-2000).
Pre karijere u UN, radila je u Svetskoj viziji za pomoć i razvoj u Angoli, Rotari klubu u Evanstonu u Ilinoisu, Američkom udruženju radnika u Ruandi i Mirovnim snagama SAD u Ruandi (Ruanda 1989-1993.) i YMCA.

Gđa Herši je završila MBA studije u oblasti menadžmenta i osnovne studije u oblasti ekonomije i političkih nauka.